lunes, 28 de diciembre de 2009

Competència comunivativa

A la classe de COED del passat dilluns hem parlat sobre la competència comunicativa, i l’Imma ens ha donat una fotocòpia on està resumit el tema en qüestió, la competència comunicativa.

Considero important tota la fotocòpia, per tant només posaré la part final on es defineix la competència comunicativa i quins són els seus components.

La competència comunicativa és el terme general per definir la capacitat comunicativa d’una persona, capacitat que abraça el coneixement de la llengua i l’habilitat per utilitzar-la. L’adquisició d’aquesta competència es configura a partir de l’experiència social, les necessitats i les motivacions.

Els components de la competència comunicativa són:

  • Competència lingüística/ gramatical: fa referència al domini del codi lingüístic.
  • Competència sociolingüística: fa referència a les regles socioculturals d’ús i s’ocupa de la situació comunicativa.
  • Competència discursiva: fa referència a l’habilitat de produir i interpretar diferents tipus de discursos i interpretar i produir textos coherents i cohesionats.
  • Competència estratègica: es refereix a l’habilitat d’utilitzar estratègies de comunicació verbal i no-verbal per millorar l’efectivitat de la comunicació o compensar les interrupcions que en puguin sorgir.

Treballar la competència lingüística m’ha fet veure la importància de ser competent a l’hora de comunicar-se i també de com s’assoleix una bon nivell de competència comunicativa.

No hay comentarios:

Publicar un comentario