sábado, 12 de diciembre de 2009

Informe sobre les revistes educatives

Per al dimarts 10 de novembre, vam entregar un informe sobre les revistes educatives, havíem d’escollir diferents revistes educatives, fer-ne un petit informe i extreure’n conclusions, i aquest és el meu informe:

Cuadernos de pedagogía:

Cuadernos de Pedagogía és una revista educativa bimensual i te un preu de 13 €. Està redactada en castellà amb un llenguatge col•loquial. No està dirigida directament al lector, sinó que es dedica a informar d’una manera senzilla i fàcil d’entendre.
Visualment és una revista amb bastants colors i dibuixos, que ens ajuden a exemplificar visualment els temes sobre els que parla, tot i estar dirigida a adults interessats en l’educació ja sigui tan a nivell de mestres com al de pares.
Està estructurada per apartats en els que dintre d’aquests hi ha diferents seccions.
Parla sobre diferents temes d’interès educatiu, tant parla sobre l’educació ambiental per a la sostenibilitat fins a un apartat que tracta diferents seccions d’experiències. En alguns apartats i introdueix un “para saber más” on ens indiquen llibres i altres revistes on podrem ampliar la informació del tema que ens interessa.
Te algun apartat publicitari en el que ens explica programes informàtics educatius per als nens entre altres. I per a finalitzar la revista, hi ha un apartat anomenat “Recursos” en el que ens aporten material de tot tipus, ja siguin llibres, altre premsa escrita o pàgines web d’interès.

GUIX d’infantil:

GUIX d’infantil és una revista bimestral amb un cost de 8€. Està escrita en català, amb un llenguatge col•loquial i és de lectura fàcil.
Visualment té fotografies i algun que altre dibuix del tema que tracten per tal d’exemplificar-lo visualment. Està dirigida als mestres.
Aquesta revista s’estructura amb uns apartats fixes per a cada publicació i que van tractant diferents temes educatius en cada un d’ells. (Editorial//Parlem de...//Dia a dia//Idees//Intercanvi d’experiències//Reflexió//Finestra oberta//I tu que en penses//Índex//Miscel•lània//Humor). Té algun apartat publicitari sobre alguna web educativa.

Cucafera:

Cucafera és una revista mensual, amb un preu de 5,75 € i està dirigida a nens entre 4 i 6 anys.
Està escrita en català amb un llenguatge especialment dirigit als nens però amb apartats més formals dirigits als pares.
És una revista molt visual, conté molts dibuixos i colors i una lletra gran que permet una fàcil lectura.
Tracta temes d’interès per als nens amb apartats interessants per als pares.
Té contes, activitats i jocs que fan participar activament al nen que la llegeix.

Tiro Liro m’agrada llegir:

Revista de petit disseny escrita en català. És mensual i té un preu de 4,60€. Va dirigida únicament als nens.
Inicialment la revista té escrit un conte, amb lletra gran i molts dibuixos, i a l’acabar el conte hi ha una sèrie d’activitats que permeten al nen obtenir coneixements i divertir-se a l’hora. La revista també conté un suplement, que consisteix en un petit conte.

Reporter DOC:

És una revista per a nens de 9 anys, redactada en català i amb un format que conté moltes imatges i colors per a una lectura fàcil i poc pesada.
Està estructurada en apartats amb temes informatius i interessants per a obtenir coneixements d’una manera divertida. També conté còmics i alguna que altre activitat per als nens.

Comunicación y Pedagogía:

És una revista escrita en castellà, dirigida a persones interessades en la pedagogia i te un cost de 7 €.
Té la següent estructura, invariable, però que cada publicació informa sobre temes diferents:
Informació – Teoria – Investigació – experiència – Ultimes Tendències – Recursos Didàctics
Està centrada en informar, conté poques imatges i colors i molta informació.

Conclusions:
Amb la recerca de revistes educatives he arribat a la conclusió que les revistes educatives en són moltes i molt variades. Es diferencien bàsicament al públic al que van dirigides, als adults o als nens, encara que hi ha alguna revista com Cucafera que està dirigida principalment als nens, però té apartats per als pares.
Les revistes per als nens son bastant semblants en quant a format, moltes imatges, molts colors i lletra gran per afavorir una fàcil lectura. Pel que fa a les revistes per als adults, hi ha més variació en qüestió de format, les més centrades en la informació, que tenen pocs colors i imatges i les que exemplifiquen els temes dels que tracten amb imatges i colors.
Referent al tema de la informació que tracten, les revistes per als nens són temes simples i que poden interessar als nens, com per exemple com es reprodueix un cocodril i diferents activitats que els fan entretenir. Les revistes per als adults, tracten temes més amplis, tot tema d’interès educatiu, ja sigui sobre l’educació ambiental fins a experiències que han tingut mestres a les seves aules.

No hay comentarios:

Publicar un comentario